Dec 23

De kerstman bestaat echt...

Hij heeft Topspeed Rally Club Haspengouw in ieder geval vandaag al een vervroegd kerstgeschenk bezorgd.

Na het annuleren van de editie gepland voor eind november, was het al snel duidelijk dat we eind februari nog steeds geen gebruik konden maken van het serviceterrein, domein ’t park in Landen. Na de bevestiging van de overheid ivm de boosterprik, was het uitgesloten om eind februari 2022 te organiseren.

 

 

We waren echter sinds eind oktober al in gesprek met Drone Port en Stad Sint-Truiden.
Drone Port is de eigenaar van de gebouwen op de voormalige militaire site in Brustem, en we hadden ons oog laten vallen op Hangar 66.
Op deze site is verharde ruimte in overvloed voor een mooi en ruim serviceterrein uit te bouwen.
Vandaag hebben we dan de goedkeuring gekregen van Stad Sint-Truiden, die samen met Drone Port ons toestemming geven om gebruik te maken van hun terrein.

 

 

 

 Het rally van Haspengouw HQ gaan we huisvesten in de gebouwen van Drone Port.  
Alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn hier aanwezigen en ter beschikking.
Voor diegene die per vliegtuig of helikopter willen komen, is er zelfs mogelijkheid om te landen op wandelafstand van service en HQ.

De thuishaven van de rally van Haspengouw was jarenlang in Landen gevestigd, en wij bedanken stad Landen en alle diensten voor de aangename samenwerking van de afgelopen jaren, echter in 2022 zal Sint-Truiden het epicentrum worden.

De rally zelf zal dezelfde 4 klassementsproeven als in 2020 omvatten die telkens 3 maal worden gereden, namelijk Walshoutem, Boekhout, Kamerijck en Halle-Booienhoven. Nu dat we beschikken over een ruim serviceterrein, willen we ook tegemoetkomen aan de vraag van verschillende deelnemers, en zullen we om de 2 klassementsproeven service voorzien.

Nog een nieuwigheid gaat de shakedown zijn die op donderdag 24 februari zal doorgaan. Zodoende is er gelegenheid voor iedereen om zijn bolide uitvoerig te testen voor aanvang van het seizoen 2022. De rest van het programma blijft behouden, met op vrijdag verkenningen en technische keuring, en op zaterdag de 24ste editie van de rally van Haspengouw.

Op zaterdag zal ook de Gitter regularity welkom zijn, en dit ook in Sint-Truiden. Zij zullen de eerste 2 ronden achter de nationale deelnemers hun kunnen mogen tonen.

Nu nog hopen dat we tegen eind februari terug in een gunstige “corona” klimaat zitten, en dan wordt de 24e editie van de rally van Haspengouw terug een groot feest zoals we voor al deze beestjes kenden…..

 

Er rest ons enkel nog iedereen prettige feestdagen te wensen en hopelijk zien we jullie allemaal massaal terug op onze nieuwe locatie op 24-25-26 februari 2022.

 

Rate this item
(1 Vote)