Feb 16

Tom Boonen met een mythische Lancia Delta HF Integrale

Enkele weken geleden proefde Tom Boonen voor de eerste keer van de rallysport in het kader van de Legend Boucles @ Bastogne en die ervaring is de wielerkampioen bijzonder goed bevallen. Op zaterdag 25 februari komt Tom Boonen, samen met zijn copiloot Erwin Mombaerts, in de Rally van Haspengouw aan de start met een mythische Lancia Delta HF Integrale. 

Tom Boonen heeft altijd al eens willen proeven van de rallysport en enkele weken geleden kreeg hij daartoe de kans in Bastogne. "Het is niet dat ik het racen op circuit moe ben. Rally heeft me altijd aangetrokken. Het lijkt wat op wielrennen. Je moet de weg lezen en het parcours verandert voortdurend. Ik was heel gecharmeerd door de kameraadschappelijke sfeer en het enthousiasme van de rallyfans. En het rijden zelf is natuurlijk super. Wie wil er niet dwars gaan met een rallywagen? Na de Legend Boucles had ik meteen zin in een volgende rally. Dat wordt de Rally van Haspengouw," lacht Tom Boonen. 

Erwin Mombaerts, die in vogelvlucht amper 2 km van Tom Boonen woont, zette Tom op het spoor van de wagen waarmee hij zal aantreden in Haspengouw.Dat wordt immers de Lancia Delta HF Integrale van MCC uit Veghel. Maturo Competition Cars bouwt de mythische Lancia Delta HF Integrale Gr.A's als nieuwe juweeltjes terug op. Vorig jaar won Kevin Abbring met een Lancia van MCC de Hellendoorn Historic Rally, waarbij hij tijden in de Top 5 algemeen reed... Niet te onderschatten, de legendarische Lancia waarmee Tom Boonen en Erwin Mombaerts de Rally van Haspengouw zullen rijden.